Tips om Complimentendag te vieren

Posted on 29.02.2016
Op 1 maart is het Nationale Complimentendag; de uitgelezen dag voor werkgevers om hun werknemers een blijk van appreciatie te tonen. Uit onderzoek blijkt immers dat werknemers die zich gewaardeerd voelen, minder snel afhaken.

De kunst bestaat erin om te connecteren met medewerkers en ze gepast te waarderen voor het goede werk dat ze verrichtten. Alleen dan creëer je een sterke band met medewerkers en bouwt het bedrijf systematisch aan een gezonde bedrijfscultuur. Met onderstaande eenvoudige maar doeltreffende tips wil ik je aanzetten om je werknemers het hele jaar door te waarderen en motiveren:

1. Waarderen betekent in de eerste plaats respect tonen voor mensen. Dit start met een oprechte begroeting, een glimlach, even tijd te maken om actief te luisteren of iemand bedanken. Het allerbelangrijkste bij het geven van een compliment is dat het oprecht is.

2. Zorg ervoor dat jij je waardering zo specifiek mogelijk maakt en dat je verwijst naar de impact die de persoon bij jou gegenereerd heeft.

3. Wanneer je iemand waardeert, doe het dan meteen na de feiten en maak het persoonlijk. Een groep mensen waarderen heeft zo goed als geen impact.

4. Waardeer iemand regelmatig. Hoe vaker je iemand waardeert, hoe sterker de band en hoe meer die persoon open zal staan voor constructieve feedback.

5. Als iemand jou waardeert, sta hier dan ook voor open en wees dankbaar. De grootste fout die je kunt maken is om het compliment weg te wuiven; daarmee geef je net het tegenovergestelde signaal.

Nathalie Arteel
Motivatie Expert